Михайло Федоров на зустрічі з AI-компаніями

22:07, 29.09.2024

Зустрілися з топовими українськими компаніями, щоб обговорити впровадження технології в Україні із ШІ-спільнотою та презентувати бачення Мінцифри з інтеграції штучного інтелекту. Спільно впроваджуватимемо найкращі світові практики на рівні держави.

Штучний інтелект — каталізатор інновацій, який трансформує і пришвидшує світ. Ми в команді вже використовуємо ШІ і хочемо масштабувати інновацію на всі сфери.

Поставили амбітну мету для Мінцифри — до 2030 року Україна увійти до топ-3 країн світу за рівнем розробки та впровадження рішень на основі штучного інтелекту в державному управлінні, цифрових послугах та ключових секторах економіки.

У фокусі роботи над візією:

  • розробити національну AI-стратегію та програму інвестування в дослідження та розробку AI-рішень
  • створити найкраще у світі правове середовище для розвитку AI
  • досягти зростання AI-стартапів мінімум на 50% щорічно
  • розвивати статус держави, де працює найбільша кількість AI-розробників / спеціалістів у Європі
  • упровадити AI-рішення в пріоритетних сферах: державного управління, цифрових послуг, освіти, охорони здоров?я, військових технологій
  • провести дослідження та поставити цілі для інших пріоритетних галузей
  • Для впровадження візії шукаємо в команду професійного менеджера, який відповідатиме за розвиток штучного інтелекту, — Chief AI Officer of the Ministry of Digital Transformation.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Перший мільйон українців вже відкрили картки «Національного кешбеку» в ПриватБанкуПерший мільйон українців вже відкрили картки «Національного кешбеку» в ПриватБанку22:06 29.09.2024

    Сьогодні понад мільйона українців вже відкрили в ПриватБанку спеціальні цифрові картки Mastercard «Кешбек «Зроблено в Україні». Ця картка дає можливість отримувати кешбек за купівлю вітчизняних товарів за державною програмою “Національний кешбек” та додатковий 10% кешбек від ПриватБанку та Mastercard за розрахунки цією карткою.

  • Як вирішити проблему великих сосківЯк вирішити проблему великих сосків22:01 29.09.2024

    Анатомічна форма грудей, включаючи соски, є індивідуальною особливістю кожної людини. Однак деякі жінки та чоловіки відчувають психологічний або фізичний дискомфорт через розмір або форму своїх сосків. Іноді це може викликати незадоволення зовнішнім виглядом чи впливати на здоров'я.

  • Meta показала перші справжні AR-окуляри Orion - з голограмами, ШІ та дзвінками у WhatsAppMeta показала перші справжні AR-окуляри Orion - з голограмами, ШІ та дзвінками у WhatsApp13:25 28.09.2024

    Meta показала прототип розумних окулярів із доповненою реальністю Orion, які виглядають менш громіздкими, ніж більшість інших AR-гарнітур. Новинка пропонує голографічне відображення інформації на склі окулярів, а також має функції на базі штучного інтелекту.


купить телефон в Одесі, Україна