OpenAI збільшить вартість підписки на ChatGPT до $44 протягом п'яти років

22:10, 29.09.2024

Компанія OpenAI планує провести наступного тижня раунд фінансування з метою залучити $7 млрд, у результаті чого оцінка її ринкової вартості може зрости до $150 млрд, пише The New York Times.

У зв'язку з цим OpenAI поширює серед потенційних інвесторів звіт про фінансові показники, в якому також викладено плани на найближче майбутнє. Згідно з даними OpenAI, її виручка в серпні зросла рік до року більш ніж утричі. Станом на червень її послугами користувалося близько 350 млн осіб, що в 3,5 раза більше, ніж у березні.

Зростання в основному було досягнуто завдяки популярності ChatGPT. Сплеск зростання було зафіксовано після того, як з'явилася можливість використання чат-бота без створення облікового запису або входу в систему. Компанія очікує, що цього року ChatGPT принесе $2,7 млрд доходу, що набагато більше, ніж $700 млн у 2023 році. Ще $1 млрд надійде від компаній, що використовують її технологію. Водночас OpenAI, як і раніше, збиткова - цього року вона втратить $5 млрд.

Згідно з наданими документами, близько 10 млн користувачів ChatGPT щомісяця платять компанії по $20. OpenAI планує підвищити вартість підписки до кінця року до $22, а протягом наступних п'яти років до $44, йдеться в документах. Як повідомляється, понад мільйон сторонніх розробників використовують технологію OpenAI для підтримки власних сервісів.

Згідно з прогнозом OpenAI, у 2029 році її дохід сягне $100 млрд, що приблизно відповідає поточним річним продажам транснаціональної корпорацій Nestl? або великого американського ритейлера Target.

У документі також зазначено, що OpenAI перебуває в процесі переходу від некомерційної до комерційної моделі бізнесу, що дасть змогу зняти будь-які обмеження на прибутковість інвесторів. Це відкриє OpenAI більше можливостей для переговорів з новими інвесторами з пропозицією більш високих ставок прибутковості.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Михайло Федоров на зустрічі з AI-компаніямиМихайло Федоров на зустрічі з AI-компаніями22:07 29.09.2024

    Зустрілися з топовими українськими компаніями, щоб обговорити впровадження технології в Україні із ШІ-спільнотою та презентувати бачення Мінцифри з інтеграції штучного інтелекту. Спільно впроваджуватимемо найкращі світові практики на рівні держави.

  • Meta показала перші справжні AR-окуляри Orion - з голограмами, ШІ та дзвінками у WhatsAppMeta показала перші справжні AR-окуляри Orion - з голограмами, ШІ та дзвінками у WhatsApp13:25 28.09.2024

    Meta показала прототип розумних окулярів із доповненою реальністю Orion, які виглядають менш громіздкими, ніж більшість інших AR-гарнітур. Новинка пропонує голографічне відображення інформації на склі окулярів, а також має функції на базі штучного інтелекту.

  • Джоні Айв і OpenAI створять революційний ШІ-пристрійДжоні Айв і OpenAI створять революційний ШІ-пристрій21:18 23.09.2024

    Джоні Айв (Jony Ive), легендарний колишній головний дизайнер Apple, офіційно підтвердив свою участь у розробці нового ШІ-пристрою спільно з OpenAI. Проєкт, що перебуває на початковій стадії, може залучити до $1 млрд інвестицій до кінця року і обіцяє революцію у взаємодії людини зі ШІ.


купить телефон в Одесі, Україна