Opera інтегрує у свій браузер нейромережі Google Gemini

22:45, 28.05.2024

Користувачі браузера Opera вже можуть взаємодіяти з функціями на базі штучного інтелекту завдяки інтегрованому в додаток помічнику Aria. Тепер же розробники інтернет-оглядача оголосили про партнерство з Google, у рамках якого великі мовні моделі Gemini будуть інтегровані в Aria.

Особливість ШІ-помічника Aria полягає в тому, що він має доступ до мовних моделей різних розробників. За даними компанії, ШІ-движок Composer, який використовується в оглядачі, здатний обробляти призначений для користувача запит таким чином, щоб визначити, використання якої мовної моделі буде найефективнішим для розв'язання поставленого завдання.

Google під час презентації Gemini минулого року назвала цей алгоритм "найфункціональнішою моделлю, яку коли-небудь створювала". Відтоді функції на основі Gemini було реалізовано в багатьох продуктах компанії, а АІ-бот Gemini з'явився в Android. Тепер же Opera оголосила, що інтеграція Gemini в браузер компанії дасть змогу "надавати користувачам найактуальнішу інформацію".

Партнерство з Google також дасть змогу розробникам з Opera реалізовувати через Aria експериментальні функції в рамках програми AI Feature Drop. Користувачі, які мають доступ до браузера Opera One Developer, вже зараз можуть безкоштовно випробувати нову функцію генерації зображень за текстовим описом, яка побудована на основі мовної моделі Google Imagen 2. Користувачі також можуть слухати, як Aria відтворює в розмовному стилі відповіді на текстові запити, для чого використовується алгоритм перетворення тексту в аудіо від Google. Після завершення етапу тестування нові функції мають стати загальнодоступними.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна