Qualcomm зіткнеться зі зростанням виручки і прибутку - очікується високий попит на Snapdragon 8 Gen 4

20:15, 15.10.2024

Відомий галузевий аналітик Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo) цього тижня напророкував компанії Qualcomm стабільне зростання виручки протягом двох кварталів, що буде спричинено збільшенням обсягів поставок процесорів Snapdragon 8 Gen 4 на 50 % у річному порівнянні порівняно з попереднім поколінням чипів.

Мало того, що обсяги поставок процесорів зростуть на 50 % до 9 млн штук, так одночасно на 15 % зросте середня ціна їх реалізації (до $180). На виручку і прибуток Qualcomm у четвертому кварталі це матиме помітний позитивний вплив. Попит з боку компанії Samsung, яка збирається активно використовувати процесори Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 у своїх смартфонах, накладеться на пожвавлення китайського ринку. Зсув попиту в бік більш дорогих моделей смартфонів сприятиме зростанню середньої ціни реалізації та виручки. У Китаї, як зазначає аналітик, обсяги продажів смартфонів місцевих марок зросли рік до року на 20 %, тоді як попит на Apple iPhone демонстрував стагнацію.

Для акцій Qualcomm ці прогнози є важливими факторами підтримки, оскільки вплив відмови Apple від використання модемів цієї марки фондовий ринок уже заклав у поточні котирування. Як відомо, в майбутньому Apple зможе відмовитися від 5G-модемів розробки Qualcomm, оскільки з наступного року почне впроваджувати модемні рішення власної розробки. Крім того, акції Qualcomm зможуть зрости в ціні за рахунок тенденції до зростання попиту на сучасні смартфони та ПК з підтримкою ШІ, яка проявить себе наступного року. Зростанню середньої ціни реалізації чипів Qualcomm новітнього покоління сприятиме і перехід на технологію виготовлення N3P, який здійснила TSMC. Учорашню торгову сесію акції Qualcomm завершили зростанням курсу на 4,74 % до $178,04.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна