Щотижневий чарт Steam

18:13, 06.08.2024

Четвертий тиждень поспіль лідером чарту Steam залишається портативний ПК Steam Deck, але його найближчий суперник нарешті змінився.

Три тижні поспіль другу сходинку утримував рольовий екшен Elden Ring, але в період з 30 липня до 6 серпня його витіснило передзамовлення Black Myth: Wukong від китайської Game Science. Одна з головних новинок серпня (реліз - 20-го числа) додала відразу сім позицій.

У топ-10 повернулися екшен Grand Theft Auto V (допомогли знижки), рольова гра Baldur's Gate 3 (можливо, нових покупців привернув бета-тест сьомого великого оновлення), доповнення Shadow of the Erdtree до Elden Ring і симулятор виживання Rust (п'яте, шосте, дев'яте і десяте місця відповідно).

Найуспішнішою новинкою виявилася RTS Stormgate від колишніх співробітників Blizzard Entertainment з Frost Giant Studios, випущена в ранньому доступі. Поки гра пропонується тільки в комплекті з платними наборами контенту, а умовно-безкоштовною стане 13 серпня.

Стратегія стартувала зі "змішаними" відгуками (59 % на підставі 1 тис. оглядів), а онлайн досяг лише 4854 осіб. Ранні покупці незадоволені і самою грою в усіх аспектах - від геймплея та сюжету до балансу й інтерфейсу (новинку називають такою, що наслідує StarCraft та інші хіти Blizzard, але при цьому в усьому їм поступається), і технічними проблемами й особливостями (зокрема, вимогою постійного інтернет-підключення навіть в одиночній кампанії), і бізнес-рішеннями творців (додатковий платний контент із першого дня).

Друга найкраща новинка дісталася до 50-го місця. Симулятор управління підводним човном періоду Другої світової війни Uboat від Deep Water Studio і PlayWay S.A. отримав "дуже позитивні" відгуки (82 % на підставі 17,2 тис. рецензій) і зібрав 7201 користувача одночасно.

Третім (і останнім) серед нових релізів (52-й рядок) став ще один симулятор від PlayWay S.A. - автомобільний тайкун Car Manufacture від студії Stereo Games S.A. У нього "переважно позитивні" відгуки (78 % на підставі 292 оглядів) і 2560 одночасних гравців у піку.

Топ-10 за виручкою (у дужках - місце на попередньому тижні, якщо товар був присутній у чарті):

  1. Steam Deck (1);
  2. Black Myth: Wukong (9);
  3. Elden Ring (2);
  4. Dead by Daylight (6);
  5. Grand Theft Auto V (11);
  6. Baldur’s Gate 3 (13);
  7. Call of Duty HQ (3);
  8. Chained Together (7);
  9. Elden Ring: Shadow of the Erdtree (12);
  10. Rust (26).

Топ-10 за виручкою з урахуванням умовно-безкоштовних ігор:

  1. Counter-Strike 2 (1, умовно-безкоштовна);
  2. The First Descendant (4, умовно-безкоштовна);
  3. PUBG: Battlegrounds (2, умовно-безкоштовна);
  4. Steam Deck (3);
  5. Dota 2 (5, умовно-безкоштовна);
  6. Naraka: Bladepoint (7, умовно-безкоштовна);
  7. Black Myth: Wukong (18);
  8. Elden Ring (6);
  9. Once Human (10, умовно-безкоштовна);
  10. Path of Exile (14, умовно-безкоштовна).

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна