SpaceX прискорить Starlink у десять разів - до гігабітних швидкостей

19:18, 16.10.2024

Компанія SpaceX подала запит до FCC (Федеральна комісія зі зв'язку США) на внесення низки змін до мережі супутникового зв'язку Starlink. Зміни стануть частиною супутникової мережі SpaceX Gen2 NGSO, яка, за твердженням SpaceX, принесе кілька важливих поліпшень. А саме, дасть змогу SpaceX надавати гігабітні послуги клієнтам Starlink, підвищивши швидкість у десять разів зі 100 Мбіт/с. Інші поліпшення полягають у зниженні затримки, повсюдному мобільному підключенні, і так далі.

Для цього SpaceX просить дозвіл спустити три групи своїх супутників приблизно на 8,5% від їхньої поточної висоти - з 525 км, 530 км і 535 км до висоти 480 км, 485 км і 475 км відповідно. SpaceX стверджує, що такий крок також знизить ймовірність зіткнень з іншими супутниками, коли апарати Starlink досягнуть кінця свого терміну служби, і дасть змогу швидше згоріти їхнім решткам в атмосфері Землі.

Більш низька орбіта також спростить для SpaceX розгортання більшої кількості супутників у майбутньому, оскільки попит з боку потенційних клієнтів зростає, особливо в сільській місцевості.

На додаток до нижчої орбіти SpaceX просить змінити мінімальний кут піднесення на п'ять градусів з 25 до 20°. Ця зміна збільшить час, протягом якого супутник може підтримувати зв'язок із наземними станціями, незважаючи на те, що він перебуває ближче до горизонту. Однак є побоювання, що це спричинить перешкоди в роботі інших супутникових систем, хоча SpaceX і надала докази зворотного.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна