В Android 15 може з'явиться синхронізація повідомлень між пристроями

21:55, 16.09.2024

Компанія Google має намір спростити життя власникам кількох Android-пристроїв за допомогою синхронізації повідомлень. Нова функція з'явиться в Android 15 і позбавить від необхідності вручну видаляти дублікати повідомлень на різних пристроях.

Користувачі з кількома Android-пристроями часто стикаються з проблемою дублювання повідомлень. Багато додатків надсилають сповіщення на всі пристрої, на яких вони встановлені, але статус цих сповіщень не синхронізується. Наприклад, якщо видалити повідомлення на телефоні, воно залишиться на планшеті. Але, схоже, скоро все може змінитися на краще.

У коді останньої бета-версії Android 15 QPR1 Beta 2, випущеної минулого тижня, виявлено натяки на нову функцію. Знайдено рядок, що містить текст "sync across devices" (синхронізації між пристроями). Як повідомляє сайт Android Authority, імовірно цей код вказує на нову опцію, яка з'явиться в розділі "Налаштування" - "Повідомлення". Хоча Google не надала докладного опису функції, її розташування саме в налаштуваннях повідомлень наводить на думку, що йдеться про синхронізацію між пристроями.

Детальний розбір коду, який проаналізував Android Authority, також вказує на те, що функція буде доступною не тільки на смартфонах Pixel, бо зазвичай класи в просторі імен com.android.settings є частиною застосунку AOSP Settings, доступного на всіх Android-пристроях, в той час як класи com.google.android.settings є тільки у версії застосунку для Pixel.

Напевно було б логічно, якби Google зробив синхронізацію сповіщень доступною на всіх Android-пристроях у рамках свого нового пакета функцій "cross-device services". Однак поки що немає жодних офіційних підтверджень цьому і, можливо, опція працюватиме лише на пристроях Pixel. У будь-якому разі, компанія вочевидь намагається розв'язати поширену проблему користувачів, які володіють кількома Android-пристроями.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна