Apple дозволить розробникам використовувати NFC з іншими сервісами та додатками

23:04, 14.08.2024

Apple оголосила, що розробники незабаром вперше зможуть пропонувати транзакції з використанням NFC у своїх додатках. Нагадаємо, до цього така можливість була тільки в Apple Pay.

Починаючи з iOS 18.1, яка вийде цього року, розробники зможуть пропонувати безконтактні транзакції в додатках, окремо від Apple Pay і Apple Wallet, використовуючи новий програмний інтерфейс (API). Це дасть змогу використовувати смартфони не тільки для платежів через інші сервіси, а й замість ключів від машини або розумних замків, як проїзні, посвідчення та інші документи. API використовують Secure Enclave всередині iPhone, сертифікований чіп, який зберігає конфіденційну інформацію безпосередньо на самому пристрої.

Користувачі зможуть використовувати застосунок, що підтримує ці API, або відкривши його безпосередньо, або встановивши його як безконтактний застосунок за замовчуванням у налаштуваннях, щоб двічі натиснути бічну кнопку й ініціювати транзакцію.

Розробникам необхідно буде запросити права на NFC і Secure Enclave, укласти комерційну угоду з Apple і сплатити супутні збори. Apple стверджує, що це гарантує, що тільки авторизовані розробники, які відповідають певним нормативним і галузевим вимогам і дотримуються стандартів безпеки та конфіденційності Apple, зможуть отримати доступ до API.

API-інтерфейси NFC і Secure Enclave будуть доступні розробникам спочатку в Австралії, Бразилії, Канаді, Японії, Новій Зеландії, Великій Британії та США в iOS 18.1, а потім і в інших регіонах.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна