ASUS анонсує стратегію широкого впровадження штучного інтелект та ноутбуки Copilot+ PC Computex 2024

12:00, 04.06.2024

Компанія ASUS представила нову лінійку інноваційних пристроїв, а також продемонструвала свою прихильність до розвитку технологій штучного інтелекту на презентації, яка відбулася під час виставки Computex 2024. На її заході були представлені останні новинки компанії з підтримкою штучного інтелекту, зокрема комп’ютери Copilot+ PC, що покривають будь-які потреби в ШІ-обчисленнях. Ці комп’ютери володіють розширеними обчислювальними можливостями, пропонуючи NPU з продуктивністю ШІ-обчислень понад 45 TOPS. Cпівгенеральний директор ASUS Самсон Ху (Samson Hu) також скористався нагодою, щоб представити стратегію компанії у галузі штучного інтелекту «Ubiquitous AI. Incredible Possibilities» (Повсюдний ШІ. Неймовірні можливості.) Вона спрямована на те, щоб зробити ШІ доступним для всіх і кожного й розширити можливості з його використання будь-де: від хмарних сервісів до пристроїв користувачів.

Виступаючи на заході, Самсон Ху підкреслив провідну роль компанії в просуванні революції ШІ. «Щоб досягти успіху, ми створили комплексну стратегію, яка покликана вплести ШІ у кожен аспект нашої діяльності й при цьому підтримати нашу відданість принципам сталого розвитку. ASUS робить усе можливе, щоб зробити штучний інтелект доступним для всіх і кожного й переконатися, що кожен користувач може отримати переваги від можливостей, які надають ці технології».

 

Родзинкою заходу став Zenbook S 16 — надзвичайно тонкий і легкий OLED-ноутбук преміумкласу, виготовлений високотехнологічного гібридного матеріалу Ceraluminum, що доступний у різноманітних кольорах, натхненних природою. Незважаючи на ультратонкий корпус, він демонструє величезний стрибок у продуктивності завдяки новітньому процесору AMD Ryzen™ AI 9 HX 370. Ще одним важливим анонсом презентації стали новітні рішення ASUS ProArt для творчих людей, зокрема нові ноутбуки, дисплеї та периферійні пристрої, що дають змогу користувачам повністю розкрити досягнення у сфері штучного інтелекту. Нові ноутбуки ProArt дозволяють працювати швидше й більш інтелектуально, де завгодно. Міцна й водночас легка конструкція цих пристроїв дозволяє їхнім власникам розкрити свій творчий потенціал, де б не відбувалися події в житті. Ексклюзивні програми ASUS зі штучним інтелектом, як-от StoryCube, MuseTree і ProArt Creator Hub, допомагають удосконалити робочі процеси, що супроводжують створення контенту. Виконаний у традиційному форматі ноутбук ProArt P16 і ноутбук-трансформер ProArt PX13 оснащуються процесором до AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 і відеокартою NVIDIA® GeForce RTX 4070. Високоефективний нейронний процесор (NPU) здатен обробляти ШІ-навантаження з продуктивністю до 50 TOPS, а потужний графічний процесор RTX – до 321 TOPS. ProArt PZ13 – це захищений за стандартом IP52 і протестований у військових умовах ноутбук зі знімною клавіатурою, оснащений новітнім процесором Snapdragon® з підтримкою ШІ, який полегшує роботу над творчими завданнями в мобільних умовах.

ASUS також представила TUF A16 і TUF A14, два стильних і портативних ігрових ноутбуки, оснащені процесором до AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 і відеокартами NVIDIA серії GeForce RTX 40. Завдяки дисплеям з високою частотою оновлення і підтримкою технології G-SYNC®, аудиосистемі з технологією Dolby Atmos® і сучасним інтерфейсам ці ноутбуки створені для комфортної та безперебійної гри будь-де.

Крім того, в ході своєї презентації ASUS представила ноутбуки Zenbook S 14 і ExpertBook P5. ExpertBook P5 призначений для професіональних користувачів і компаній малого бізнесу. Обидва ноутбуки оснащені Intel® Core Ultra, флагманським процесором Intel для комп’ютерів наступного покоління зі штучним інтелектом.

ASUS також розповіла про свої зусилля в серверній індустрії та виробництві міні-ПК, що узгоджується з її стратегією «Повсюдний ШІ. Неймовірні можливості». Підрозділ Data Center Solutions пропонує широкий спектр рішень, зокрема сервери з підтримкою ШІ, як-от ESC AI POD з графічним прискорювачем NVIDIA GB200 NVL72, що дає змогу використовувати моделі з трильйонами параметрів у реальному часі. Сервери ASUS на основі архітектури MGX з процесорами Grace Hopper і Grace Blackwell Supership забезпечують максимальну продуктивність для завдань генеративного ШІ. Окрім обладнання, ASUS пропонує програмні рішення і персоналізовані послуги у всьому світі, щоб вивести бізнес своїх клієнтів на новий рівень. Говорячи про концепцію комп'ютерів ASUS NUC, розроблених у співпраці з Intel, ASUS підкреслила, що головним елементом її стратегії в цій сфері стали можливості штучного інтелекту. Усі пристрої серії ASUS AI NUC 2024 підтримують штучний інтелект, орієнтовані на широке коло користувачів і завдяки компактному формфактору ідеально підходять для різноманітних бізнес-завдань і обчислювальних потреб.

До Самсона Ху на презентації приєдналися спікери з компаній Microsoft, AMD і NVIDIA, які підкреслили свій внесок у перехід до нової ери штучного інтелекту.

«Я радий приєднатися до презентації компанії ASUS на Computex, де вона випускає наступну хвилю комп’ютерів Copilot+ PC. Комп’ютери Copilot+ PC – це найшвидші й найінтелектуальніші комп’ютери з операційною системою Windows, і з випуском нових моделей для споживачів, творців і професіоналів ми піднімаємо стандарт комп’ютерних технологій на новий рівень», – заявив Марк Лінтон (Mark Linton), віце-президент Microsoft із роботи з партнерами-виробниками.

«AMD і ASUS тісно співпрацюють у галузі інжинірингу вже кілька десятиліть. На Computex ми оголосили про наступний крок у нашій спільній роботі, представивши нові моделі комп’ютерів AI PC з процесором на основі мікроархітектури Zen 5, технологією AMD Ryzen AI третього покоління, найпотужнішим у світі нейронним процесором (NPU) з продуктивністю 50 TOPS і першим у світі NPU з підтримкою блокових операцій з рухомою комою, який дає змогу вдвічі пришвидшити роботу 16-розрядних застосунків, – зазначив  Джек Хюінь (Jack Huynh), старший віце-президент і генеральний директор підрозділу комп’ютерних і графічних систем AMD. – Разом ми дійсно створюємо нову категорію ПК, які тонші, легші й швидші, ніж будь-коли раніше, а також утілюємо в життя революційні можливості ШІ наступного покоління».

«Творці й геймери вимагають найкращої продуктивності ШІ для своїх програм, – сказав Джейсон Пол (Jason Paul), віце-президент підрозділу NVIDIA з ШІ для ігор і створення контенту. –  Ми об'єднали зусилля з ASUS у створенні ноутбука ProArt 16 з продуктивністю ШІ до 321 TOPS, щоб значно прискорити роботу понад 500 програм для творчості та ігор за допомогою ШІ-технологій, реалізованих у відеокартах RTX».

Zenbook S 16, ProArt P16 і PX13, що працюють на базі процесора AMD (до моделі Ryzen™ AI 9 HX 370), вже доступні для замовлення на asus.com і в магазині BestBuy.com (США). Ціна Zenbook S 16 починається з $1399. Ноутбук-трансформер ProArt PX13 доступний за ціною від $1699, ноутбук ProArt P16 у традиційному формфакторі – від $1899.

Ці та інші продукти, зокрема ігрові пристрої ASUS Republic of Gamers (ROG), будуть представлені на двох стендах на виставці Computex, яка проходитиме в Тайбеї (Тайвань) з 4 по 7 червня.

Комплексна стратегія у сфері ШІ: «Повсюдний ШІ. Неймовірні можливості».

Компанія ASUS очолює революцію в галузі штучного інтелекту завдяки далекоглядній стратегії, що охоплює всі аспекти її діяльності. Спираючись на багатий досвід і міцні партнерські відносини з такими гігантами індустрії, як AMD, NVIDIA, Microsoft, Intel і Qualcomm®, ASUS готова стати лідером у цій новій ері. Стратегія «Повсюдний ШІ. Неймовірні можливості», яку презентував Самсон Ху під час презентації, – це комплексний підхід, спрямований на гармонійну інтеграцію штучного інтелекту в усі аспекти діяльності, що відповідає зобов'язанням ASUS щодо сталого розвитку. Ця стратегія охоплює хмарні сервіси й суперкомп'ютерні обчислення, локальні пристрої, великі мовні моделі (LLM) та інтелектуальне програмне забезпечення, що розширює доступ до ШІ в усьому світі.

В основі стратегії лежать корпоративні рішення, зокрема надійні ШІ-сервери, які слугують основою для процесів машинного навчання та формування висновків. Використовуючи обчислювальну потужність і підтримку сучасних LLM-моделей, ASUS надає можливість створювати різноманітні «розумні» рішення для таких сфер, як охорона здоров'я, виробництво, роздрібна торгівля та інших. Тісна співпраця з Taiwan Web Services (TWS), дочірньою компанією ASUS, яка є провідним постачальником хмарних сервісів, дозволяє їй пропонувати комплексні рішення в парадигмі кордонних обчислень, що охоплюють апаратне й програмне забезпечення, а також обчислювальні потужності. Серверні технології також слугують фундаментальним елементом для виведення на ринок нових рішень, забезпечуючи інтелектуальні можливості для обчислень у різних галузях. Крім того, ASUS пропонує як послугу систему високопродуктивних обчислень на основі штучного інтелекту (AIHPC) і сервіс AI Foundry Service (AFS) для створення компаніями власних великих мовних моделей, адаптованих до конкретних потреб і завдань.

ASUS не просто підтримує революцію в галузі штучного інтелекту, а й прагне стати рушійною силою, яка керується амбітною метою та інноваціями. Вона надає новітні рішення для корпоративного й споживчого ринків і прагне бути лідером серед постачальників комплексних рішень, які дають змогу людям у всьому світі користуватися технологіями штучного інтелекту, що трансформують їхнє життя.

Епоха персональних комп’ютерів із ШІ вже настала

На презентації в центрі уваги була тема появи персональних комп’ютерів зі штучним інтелектом. ASUS стала першою компанією, яка представила повну лінійку комп’ютерів Copilot+ PC – найшвидших та найрозумніших комп’ютерів із Windows. Вони представляють категорію комп’ютерів з новими функціями операційної системи Windows, адаптованими для роботи зі штучним інтелектом. Ключовим компонентом цих комп’ютерів є нейронний процесор (NPU) з продуктивністю понад 40 TOPS, який забезпечує розширені можливості для роботи, творчості та спілкування.  Завдяки тісній співпраці зі своїми галузевими партнерами, такими як AMD, Intel, Microsoft, NVIDIA та Qualcomm, ASUS стала першою компанією серед світових виробників комп’ютерів, яка запропонувала рішення на основі ШІ в усьому асортименті продукції, орієнтовані як на професіоналів, так і на звичайних користувачів.

Нові пристрої використовують технології штучного інтелекту в апаратному та програмному забезпеченні, що дозволяє значно підвищити продуктивність і зручність роботи користувачів. Здатність цих комп’ютерів, на відміну від традиційних, виконувати обробку даних ШІ безпосередньо на пристрої, підвищує рівень конфіденційності й безпеки. Зменшення залежності від хмарних сервісів посилює захист конфіденційної інформації від потенційних атак. Локальна обробка даних також забезпечує прискорений відгук і робить доступною функціональність навіть у місцях із поганим інтернет-зв’язком. З комп’ютерами AI PC розпочалася нова ера комп’ютерних технологій, де поєднуються конфіденційність, ефективність і продуктивність обчислень. Завдяки новим функціям штучного інтелекту від Microsoft, як-от Recall і Cocreator у Microsoft Paint, ці пристрої повністю змінюють спосіб використання комп’ютерів. Нові функції штучного інтелекту вперше побачать світ у ноутбуку ASUS Vivobook S 15, який надійде у продаж вже 18 червня, а решта моделей отримають безкоштовне оновлення до Copilot+ після його виходу.

 

ASUS розширює можливості користувачів, впроваджуючи революційні програмні функції, покликані докорінно змінити досвід роботи користувачів, з особливим акцентом на рішеннях для творчих людей. Перша з таких функцій, StoryCube, – це універсальна мультимедійна бібліотека зі штучним інтелектом, яка полегшує впорядкування та доступ до фотографій і відеофайлів. За допомогою StoryCube навігація в електронній бібліотеці стає максимально простою, оскільки алгоритми штучного інтелекту інтелектуально групують ресурси й керують ними, роблячи пошук легким і приємним.

MuseTree – це інструмент генеративного ШІ, який допоможе ширше розкрити творчі здібності користувачів. Він спрощує процес створення зображень із ШІ, генеруючи візуальні ефекти, адаптовані до індивідуальних уподобань користувача. Цей інструмент відкриває світ можливостей у створенні візуально привабливого контенту як для досвідчених художників, так і для творців-початківців.

З новими пристроями, які виконують обробку ШІ на кордоні мережі, буде гарантована безпека даних. Комп'ютери ASUS AI PC пропонують розширені інтелектуальні засоби забезпечення конфіденційності, зокрема функцію адаптивного блокування та інші, що працюють на основі штучного інтелекту. Функція Adaptive Lock відстежує присутність користувача за допомогою інфрачервоної камери ASUS AiSense, блокуючи комп’ютер, коли користувач відходить, і розблоковуючи комп’ютер після його повернення. Крім того, нові ноутбуки матимуть функцію Adaptive Dimming, яка автоматично зменшує яскравість екрана, коли користувач відвертається від комп’ютера, захищаючи конфіденційність й одночасно знижуючи енергоспоживання. З цими функціями, орієнтованими на захист конфіденційності, комп’ютери ASUS AI PC пропонують безпечні й надійні умови роботи для користувачів, які піклуються про захист своїх даних.

Незмінна відданість принципам сталого розвитку

Під час заходу ASUS питання сталого розвитку тісно перепліталися з іншими темами, відображаючи цілісний підхід компанії до екологічних, соціальних і управлінських принципів (ESG). Її непохитна відданість принципам сталого розвитку отримала міжнародне визнання: газета Financial Times удруге поспіль визнала ASUS лідером у сфері захисту довкілля в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, а також включила її до списку 25 найкращих компаній за індексом Corporate Knights 2024 Clean200. ASUS зобов’язалася до 2035 року перейти на використання 100% відновлюваної енергії у своїй міжнародній діяльності, а до 2050 року досягти нульового рівня викидів. Тим самим підкреслюється, що вона непохитна у своїй упевненості в кращому майбутньому як технологій, так і планети в цілому. У звіті Climate Change Report and Supplier Engagement Rating (Звіт про зміну клімату та рейтинг взаємодії з постачальниками) організації Carbon Disclosure Project (CDP) за 2023 рік компанія ASUS отримала статус лідера. Завдяки таким продуктам, як вуглецево-нейтральний ноутбук ASUS Zenbook S 13, компанія довела, що її прихильність до сталого розвитку знаходить своє відображення не лише в заходах щодо захисту клімату, але й в екологічно чистих продуктах.

Ноутбуки з ШІ для розумного майбутнього

Підрозділ ASUS, що займається створенням споживчих продуктів, зробив акцент на комп'ютерах AI PC, представивши кілька ноутбуків класу Copilot+ PC і нові рішення з підтримкою ШІ в серіях ProArt, Zenbook і Vivobook. Серія ProArt, орієнтована на розробників мультимедійного контенту, пропонує потужні й водночас легкі ноутбуки, що ідеально підходять як для професіоналів, так і для ентузіастів. Цього року було представлено ProArt P16 у класичному формфакторі, ноутбук-трансформер ProArt PX13 і ноутбук зі знімною клавіатурою ProArt PZ13, оснащені топовими процесорами AMD, до моделі Ryzen™ AI 9 HX 370 (P16 і PX13), або новітнім процесором Qualcomm Snapdragon (PZ13) з підтримкою штучного інтелекту. ProArt P16 і PX13 також пропонують відеокарти NVIDIA GeForce RTX 4070 із продуктивністю ШІ понад 300 TOPS. Ці пристрої поєднують у собі надійність військового класу з витонченим дизайном і такими особливостями, як OLED-дисплеї з роздільною здатністю до 4K і аудиосистема з технологією Dolby Atmos, що трансформують творчість за допомогою інноваційних інструментів, таких як StoryCube і MuseTree.

 

Водночас було представлено Zenbook S 16 – легкий ноутбук масою 1,5 кг у корпусі товщиною 1,1 см з NPU продуктивністю до 50 TOPS, високотехнологічним матеріалом Ceraluminum і вдосконаленими функціями захисту конфіденційності.

 

Планується також випуск 14-дюймового Zenbook S 14 із процесором Intel Core Ultra наступного покоління, який очікується у другому півріччі 2024 року. Нарешті, ASUS Vivobook S 15 представляє майбутнє портативних комп’ютерів зі штучним інтелектом. Це перша модель ноутбука від ASUS з ШІ-модулем продуктивністю до 45 TOPS.

Підрозділ ігрових пристроїв ASUS представив два стильних, портативних і потужних ігрових ноутбуки TUF A16 і TUF A14. TUF A16 (FA608) може похвалитися процесором AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 і відеокартою GeForce RTX™ 4070, 4060 або 4050, що забезпечують плавний геймплей на 16-дюймовому дисплеї з роздільною здатністю 2,5K і частотою оновлення 165 Гц. Оперативна пам'ять LPDDR5X з частотою 7500 МГц і твердотільний накопичувач PCIe 4.0 до 2 ТБ забезпечують блискавичний відгук. TUF A14 (FA401) оснащений процесором AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 і відеокартою GeForce RTX™ 4060 або 4050, що забезпечують чудове зображення на 14-дюймовому дисплеї IPS-рівня з роздільною здатністю 2,5K. Обидва ноутбуки оснащуються аудіосистемою з підтримкою технології Dolby Atmos і сучасними інтерфейсами, а також вирізняються легким корпусом, який ідеально відповідає вимогам мобільності.

Еволюція для бізнесу з комп’ютерами AI PC

 

На заході також був представлений ExpertBook P5, перший ASUS AI PC нової ери, призначений у першу чергу для робочих завдань. Пристрій орієнтований на різних професійних користувачів, працівників домашнього офісу та підприємців. Його випуск демонструє прагнення ASUS надавати новітні технології всім професіоналам, щоб сприяти їхньому успіху. Ноутбук ExpertBook P5 працює на базі процесорів Intel Core Ultra та має ШІ-продуктивність понад 100 TOPS. Він пропонує функції на основі штучного інтелекту, як-от AI Meeting, AI Assistant та AI Creativity, що значно спрощують виконання завдань, підвищують ефективність і покращують командну роботу. Завдяки BIOS, адаптованому для пристроїв комерційного класу, тестуванню військового рівня, а також трирічній гарантії, ExpertBook P5 гарантує надійну роботу в будь-яких бізнес-середовищах. Він виготовлений в алюмінієвому корпусі і оснащений 14-дюймовим дисплеєм із роздільною здатністю 2,5K й співвідношенням сторін 16:10, поєднуючи в собі міцність і витончений, елегантний дизайн. Більш детальна інформація про конфігурацію ExpertBook P5 буде доступна у третьому кварталі.

Монітори, що перевершують очікування

ProArt Display 5K PA27JCV – це 27-дюймовий професійний монітор із роздільною здатністю 5K (5120 x 2880) і високою піксельною щільністю у 218 пікселів на дюйм (PPI). Завдяки 99% колірному охопленню простору DCI-P3 і 100% sRGB він забезпечує реалістичне відтворення кольорів, що ідеально підходить для роботи на професійному рівні. Завдяки технології LuxPixel, сертифікації Calman і різноманітним варіантам підключення він забезпечує виняткову точність передачі кольору та бездоганну сумісність з іншими пристроями. Рішення ASUS LightSync дозволяє адаптуватися до мінливих умов навколишнього середовища, а ергономічний дизайн підвищує комфорт користувача. Крім того, ASUS представила ProArt Display PA32KCX, перший у світі професійний монітор із панеллю класу Mini LED роздільною здатність 8K та вбудованим калібратором.

Серверні рішення в основі нової стратегії ШІ

Підрозділ Data Center Solutions, який є рушійною силою комплексної стратегії ШІ, представив системи ASUS ESC AI POD. Створені на основі графічних прискорювачів NVIDIA GB200, B100, B200 і GH200, ці серверні рішення ASUS для штучного інтелекту є лідерами інновацій. Зокрема, ESC AI POD на базі NVIDIA GB200 NVL72, є найпотужнішим у світі стійковим рішенням для побудови інтелектуальних висновків і машинного навчання в реальному часі на основі моделей із трильйонами параметрів. Сервери ASUS на основі архітектури MGX з процесорами Grace Hopper і Grace Blackwell Supership забезпечують максимальну продуктивність для завдань генеративного ШІ. Пропонуючи комплексні сервіси у сфері гібридних і периферійних обчислень, ASUS забезпечує успіх клієнтів у всьому світі за допомогою програмних рішень, верифікації систем, віддаленого розгортання та індивідуальних рішень для центрів обробки даних, що мають чудові показники в тестах SPEC CPU і MLPerf.

AI NUC: новий погляд на універсальність та інновації

 

Бренд ASUS NUC означає відданість технічній досконалості, новий рівень продуктивності та зручності для користувачів завдяки інноваційному дизайну. ASUS продемонструвала повний спектр пристроїв NUC зі штучним інтелектом, зокрема NUC 14 Pro, NUC 14 Pro+ і ROG NUC, анонсований на початку цього року, а також нещодавно представлений NUC 14 Performance. Ці сучасні рішення в ультракомпактому формфакторі призначені для широкого кола користувачів: від звичайних споживачів до висококласних професіоналів, геймерів і навіть для користувачів промислових рішень. Завдяки розширеним можливостям штучного інтелекту вся серія ASUS AI NUC задовольняє різноманітні потреби, що робить її найкращим вибором для завдань, які використовують ШІ. Новинка в лінійці ASUS NUC – компактний та інтелектуальний міні-комп’ютер NUC 14 Performance. Побудований на міцному фундаменті, успадкованому від пристроїв Intel NUC, він встановлює новий стандарт продуктивності та зручності для користувачів. NUC 14 Performance вирізняється високою продуктивністю та широкими можливостями підключення, адже він оснащений процесором Intel Core Ultra 9/7 і відеокартою NVIDIA GeForce RTX 4070 або 4060. Пристрій пропонує неперевершені можливості кастомізації для розробників у сфері штучного інтелекту, зокрема творців контенту та професіоналів, що робить його найкращим вибором серед компактних комп’ютерів.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна