OpenAI допоможе Apple прокачати Siri - це викликало занепокоєння у Microsoft

23:54, 30.05.2024

Менш ніж за два тижні розпочнеться конференція для розробників Apple Worldwide Developers Conference 2024 (WWDC 2024). Як стало відомо ресурсу The Information, на ній буде оголошено про угоду Apple з OpenAI, чиї ШІ-технології будуть використовуватися в розширенні функціональності голосового помічника Siri і, можливо, для його трансформації в ШІ-чат-бота.

Раніше з'явилися чутки про те, що Apple веде переговори з OpenAI про використання технології GPT в iOS 18. Згідно з даними джерел The Information, переговори двох компаній тривають близько року. Співробітники з команди машинного навчання Apple зустрічалися з гендиректором OpenAI Семом Альтманом (Sam Altman) та іншими співробітниками компанії в середині 2023 року на торішній конференції WWDC. Про що йшла розмова невідомо, але згодом сторони досягли угоди про надання співробітникам Apple доступу до API OpenAI для внутрішнього тестування.

"Під час цих тестів інженери Apple під'єднали ChatGPT до Siri, створивши вражаючу демонстрацію того, як Siri обробляє складніші запити, ніж зазвичай, зокрема завдяки кращому розумінню контексту того, що говорять користувачі", - повідомляється в публікації The Information. Зі свого боку, ресурс 9to5Mac заявив, що знайшов у коді iOS 17.4 докази використання Apple таких API, які можуть допомогти Siri навіть здійснювати переклад у реальному часі.

За даними The Information, Microsoft стурбована партнерством Apple і OpenAI. У Microsoft є угода з OpenAI про співпрацю, згідно з якою остання надає ШІ-технології, що лежать в основі Copilot, а Microsoft надає OpenAI свої ЦОД для підтримки ChatGPT.

The Information стверджує, що нещодавно Альтман зустрічався з цього приводу з гендиректором Microsoft Сатьєю Наделлою (Satya Nadella). Microsoft також стурбована тим, як задовольнити попит на сервери, коли Apple запускає нові функції для користувачів iPhone і iPad. Крім того, вона запропонувала OpenAI скоротити майбутній прибуток як компенсацію попередніх інвестицій у стартап у розмірі $13 млрд.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • У безкоштовних користувачів ChatGPT з'явився доступ до кастомних версій GPTУ безкоштовних користувачів ChatGPT з'явився доступ до кастомних версій GPT23:49 30.05.2024

    Користувачі безкоштовного варіанту ChatGPT отримали доступ до створених спільнотою спецверсій моделей GPT - з ними можна аналізувати діаграми, ставити питання про фотографії та працювати з іншими функціями, які на початку травня отримала офіційна GPT-4o.

  • Opera інтегрує у свій браузер нейромережі Google GeminiOpera інтегрує у свій браузер нейромережі Google Gemini22:45 28.05.2024

    Користувачі браузера Opera вже можуть взаємодіяти з функціями на базі штучного інтелекту завдяки інтегрованому в додаток помічнику Aria. Тепер же розробники інтернет-оглядача оголосили про партнерство з Google, у рамках якого великі мовні моделі Gemini будуть інтегровані в Aria.

  • Стартап xAI Ілона Маска залучив $6 млрд фінансування на розвиток ШІСтартап xAI Ілона Маска залучив $6 млрд фінансування на розвиток ШІ20:29 27.05.2024

    Як і планувалося, минулого тижня заснована Ілоном Маском (Elon Musk) компанія xAI змогла залучити новий транш фінансування від інституціональних інвесторів на загальну суму $6 млрд, про що мільярдер сам повідомив зі сторінок соціальної мережі X.


купить телефон в Одесі, Україна