Google відкрила всім користувачам безкоштовний доступ до швидкої та легкої ШІ-моделі Gemini 1.5 Flash

21:55, 25.07.2024

Google презентувала нову версію генеративної моделі ШІ Gemini 1.5 Flash, яка доступна більш ніж 40 мовами і в більш ніж 230 країнах і територіях. Компанія анонсувала "загальне поліпшення якості та зниження затримок, особливо помітні поліпшення в міркуванні та розумінні зображень". Значно збільшився розмір контекстного вікна, додано можливість завантаження файлів з Google "Диска", розширено можливості Gemini для підлітків і мобільних додатків.

Google поставила своєю пріоритетною метою домогтися максимальної доступності нової моделі Gemini. Компанія почала поступово впроваджувати Gemini в "Повідомленнях" Google для пристроїв Android в Європейській економічній зоні (ЄС, Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія), Великій Британії та Швейцарії. Користувачам стало доступне спілкування з Gemini французькою, польською та іспанською мовами.

Google розширила доступ до мобільного застосунку Gemini в більшій кількості регіонів і прагне залучити підлітків, старших за 13 років, до використання інструментів ШІ. Компанія представила спеціальний процес адаптації для підлітків і посібник із грамотності в галузі ШІ, щоб допомогти користувачам будь-якого рівня підготовки краще розуміти шкільні предмети, готуватися до вступу в університет або отримувати допомогу у творчих проєктах.

Google заявила про співпрацю з експертами з безпеки та розвитку дітей, включно з MediaSmarts, Miudos Seguros і Fad Juventud, які "продовжують надавати експертні знання щодо задоволення унікальних потреб підлітків і сімей".

Google стверджує, що нова версія Gemini запропонує істотне поліпшення загальної якості відповідей і зниження затримок. Найбільший прогрес обіцяний у міркуванні та розумінні зображень. Контекстне вікно збільшено в чотири рази до 32 000 токенів. Для збільшення ефективності використання великого контекстного вікна скоро з'явиться можливість завантажувати файли користувача через Google "Диск" або безпосередньо з пристрою користувача, що раніше було доступно лише в Gemini Advanced.

У рамках роботи зі зменшення галюцинацій ШІ Google тепер відображає посилання на відповідний контент під час відповіді на запитання, що потребують підтвердження фактами. Наприкінці абзацу відповіді буде відображено посилання на сайти, де можна прочитати більше з цієї теми. Якщо відповідь Gemini посилається на інформацію, знайдену за допомогою розширення Gmail, користувач побачить посилання на відповідні електронні листи. Наразі ця функція обмежена підказками тільки англійською мовою.

Google підкреслює, що розвиток Gemini "завжди ґрунтувався на прихильності відповідальності та безпеки користувачів". Компанія проводить політику максимальної відкритості та прозорості, детально розповідаючи про всі етапи розробки Gemini. У блозі Google можна отримати детальну інформацію про політику компанії щодо ШІ та про те, як компанія вирішує складні й делікатні питання, пов'язані з громадськими інтересами, а також політичними, релігійними або моральними переконаннями.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна