Китайські хакери намагалися зламати OpenAI, використовуючи її ж ChatGPT

19:51, 09.10.2024

OpenAI зазнала нападу китайських кіберзлочинців, які відправляли шкідливе ПЗ співробітникам OpenAI в архівних файлах. "Ми припинили діяльність ймовірного китайського зловмисника SweetSpecter, який безуспішно займався фішинговими атаками на особисті та корпоративні адреси електронної пошти співробітників OpenAI", - заявили в OpenAI. Примітно, що хакери з групи SweetSpecter використовували інструменти OpenAI для проведення своїх операцій.

OpenAI заблокувала невказану кількість облікових записів, які, на її думку, пов'язані з хакерською групою SweetSpecter. Повідомляється, що кіберзлочинці використовують інструменти OpenAI для таких цілей, як "розвідка, дослідження вразливостей, підтримка сценаріїв, ухилення від виявлення аномалій і розробка".

У процесі фішингової атаки хакери надсилали співробітникам OpenAI офіційні листи про виявлені недоліки в роботі ChatGPT із вкладеннями у вигляді zip-файлів, у яких нібито містився докладний опис "проблеми" відправника. Під час відкриття zip-файлу з'являвся документ із фальшивим списком повідомлень про помилки ChatGPT, а в цей час у фоновому режимі шкідлива програма SugarGh0st RAT захоплювала контроль над ПК, що давало змогу хакерам викрадати дані та отримувати доступ до комп'ютера.

За даними OpenAI, ці атаки були безуспішними - листи блокували внутрішні системи безпеки OpenAI, вони не потрапляли в корпоративні поштові скриньки. Компанія особливо зазначила, що ці атаки не мають стосунку до успішного злому облікового запису OpenAI Newsroom X минулого місяця, коли хакерам вдалося запустити криптофішингову аферу, яка спустошувала гаманці жертв.

Фішингові електронні листи - справжня проблема як для звичайних споживачів, так і для співробітників технологічних компаній. Фішингові атаки можуть призвести до масштабних витоків корпоративних даних або втрати коштів і можуть здійснюватися електронною поштою, телефоном або за допомогою текстових повідомлень. Протистояти їм допомагає вивчення найпоширеніших методів і типів атак та елементарна цифрова гігієна.

Згідно з даними американської компанії з кібербезпеки Palo Alto Networks, раніше група SweetSpecter в інтересах китайського уряду атакувала посольства, міністерства, урядових чиновників та інші політичні організації.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна