OpenAI отримала рекордні 6,6 млрд доларів інвестицій

22:25, 03.10.2024

Компанія OpenAI завершила історичний раунд фінансування, отримавши інвестиції в розмірі $6,6 млрд за оцінки компанії в $157 млрд. Цей раунд фінансування очолила компанія Thrive Capital, яка виділила $1 млрд. Thrive отримала спеціальну угоду, яка дасть їй змогу інвестувати ще $1 млрд наступного року за тією самою оцінкою, якщо компанія досягне мети з виручки.

Ці кошти, мабуть, залежать від того, чи проведе OpenAI реструктуризацію в комерційну компанію. Комерційне крило компанії наразі курується некомерційним дослідницьким органом, а прибуток інвесторів обмежений 100x. Якщо OpenAI не реструктурується в комерційну компанію протягом двох років, то інвестори можуть вимагати свої гроші назад.

Минулого тижня Reuters повідомило, що компанія розглядає можливість стати корпорацією суспільного блага (як Anthropic). Це означає, що OpenAI віддаватиме пріоритет суспільним інтересам над прибутком інвесторів.

OpenAI також попросив інвесторів утриматися від підтримки конкуруючих стартапів, як-от Anthropic і xAI Ілона Маска. Цей крок є рідкісним для компанії і підкреслює бажання OpenAI зберегти лідерство на ринку штучного інтелекту.

Цей раунд фінансування оцінює OpenAI приблизно в 40 разів більше за його заявлений дохід. Це безпрецедентна цифра, яка підкреслює, наскільки сильний галас навколо ШІ в Кремнієвій долині. The New York Times повідомила, що щомісячний дохід OpenAI досяг $300 млн у серпні, і компанія очікує близько $3,7 млрд річних продажів цього року (і оцінює, що її дохід сягне $11,6 млрд наступного року).

Ці мільярди підуть на вкрай дороге завдання навчання передових моделей ШІ. Генеральний директор Anthropic Даріо Амодей заявив, що моделі ШІ, навчання яких обійдеться в $1 мільярд, перебувають у розробці, а моделі вартістю $100 мільярдів не за горами. Для OpenAI, яка хоче створити серію моделей, що "міркують", ці витрати, як очікується, тільки зростуть, що робить нові раунди фінансування, подібні до цього, критично важливими.

Цей раунд фінансування є значним кроком уперед для OpenAI і демонструє впевненість інвесторів у потенціалі компанії. Однак майбутнє компанії все ще залежить від її здатності реструктуризуватися і досягти своїх цілей щодо виручки.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна