Представлено смартфони iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max

22:51, 09.09.2024

Компанія Apple представила на своїй презентації флагманський смартфон iPhone 16 Pro після анонсу стандартного iPhone 16.

Велика частина інформації, яка витекла до презентації, підтвердилася. Головна зміна стосується нової кнопки, яка використовується з камерою. За допомогою кнопки Camera Control зручно реалізований, наприклад, зум. Але це також "розумна" кнопка, яка дає змогу розпізнавати об'єкти, тварин, робити швидкі замітки тощо. Camera Control поєднує апаратне і програмне рішення, а також тактильну віддачу. Натискання запускає камеру, довге утримання активує відеозапис. Крім того, за допомогою цієї кнопки можна швидко змінювати налаштування фото і відео.

iPhone 16 Pro отримав 6,3-дюймовий 120-герцевий екран, а діагональ екрана iPhone 16 Pro Max зросла до 6,9 дюйма. Це найкращі екрани для iPhone в історії. Титановий корпус надійно захищений від подряпин та інших пошкоджень. Підтверджено новий колір Desert Titanium. Заявлено максимальний час роботи без підзарядки в історії iPhone.

iPhone 16 Pro побудований на базі 3-нм однокристальної системи Apple A18 Pro, тоді як iPhone 16 отримав Apple A18. Ця SoC отримала 16-ядерний нейронний процесор, який використовується спеціально для роботи Apple Intelligence. GPU споживає на 35% менше енергії, ніж у попередника, але при цьому на 20% швидше, ніж у минулому поколінні. Apple Intelligence працює помітно швидше на нових смартфонах, при цьому чип загалом досконаліший, ніж Apple A18 за різними параметрами.

Велика увага на презентації iPhone 16 була приділена Apple Intelligence і поліпшеній роботі Siri, яка розуміє більше запитів і відповідним чином відповідає користувачам. Але більша частина нових функцій буде доступна з наступними оновленнями. У жовтні додадуть перші функції з iOS 18.1.

Головною відмінністю iPhone 16 Pro стала система камер, яка включає три модулі замість двох, як зазвичай. Заявлена нова основна 48-мегапіксельна 48-мегапіксельна Fusion Camera, вона вдвічі швидше знімає ProRAW-знімки. Крім того, з'явилася нова ультраширококутна камера на 48 Мп, чого дійсно давно чекали. Телефотокамера зберегла роздільну здатність 12 Мп, але отримала 5-кратний зум в iPhone 16 Pro, як і в iPhone 16 Pro Max. Іншими словами, все як і повідомляли інсайдери.

У камері додали нові фільтри, які відображаються в реальному часі на екрані ще до того, як ви зробите фото, і режим Cinematic Slow Motion. Можна вибирати швидкість відтворення записаного відео з частотою 120 к/с, знижуючи частоту, а також записувати 4K-відео 120 к/с у HDR. Багато уваги приділили запису звуку під час відеозапису (у звуку буде кілька налаштувань для різного звучання). Заявлені мікрофони студійної якості та широкі можливості редагування звуку.

Заявлена більш швидка зарядка Magsafe (потужність не вказана). Упаковка виготовлена з перероблених матеріалів.

iPhone 16 Pro коштуватиме від 1000 доларів за 128 ГБ, а за iPhone 16 Pro Max проситимуть від 1200 доларів за 256 ГБ. Передзамовлення стартують у п'ятницю, а продажі почнуться 20 вересня.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Lenovo представила нові пристрої Yoga та IdeaPad на Innovation World 2024Lenovo представила нові пристрої Yoga та IdeaPad на Innovation World 202422:23 09.09.2024

    Сьогодні на виставці Lenovo Innovation World 2024 компанія Lenovo оголосила про нові доповнення до своїх лінійок Lenovo Yoga та Lenovo IdeaPad. Нові пристрої розроблені для підвищення продуктивності та креативності користувачів завдяки потужності ШІ.

  • Смартфон Huawei Mate XT, що складається втричі, попередньо замовили понад 2,7 млн осібСмартфон Huawei Mate XT, що складається втричі, попередньо замовили понад 2,7 млн осіб22:18 09.09.2024

    Китайська компанія Huawei отримала понад 2,7 млн попередніх замовлень на купівлю першого у світі смартфона Mate XT, що складається втричі, офіційна презентація якого відбудеться завтра.

  • Представлено смартфони iPhone 16 і iPhone 16 PlusПредставлено смартфони iPhone 16 і iPhone 16 Plus22:06 09.09.2024

    Усі ранні витоки підтвердилися, тож залишається лише підбити підсумки. Найголовніше - базовий iPhone нарешті отримав новий дизайн. Вперше з часів iPhone 11 модуль камери став виглядати інакше. І хоча можна сказати, що iPhone X/XS були приблизно такими ж, виглядає новинка все ж помітно інакше.


купить телефон в Одесі, Україна