Що подивитися в Празі: ТОП 5

21:38, 24.09.2024

Купити квиток на автобус до Праги – можливість відкрити для себе одне з найкрасивіших міст Європи з багатою історією та архітектурною спадщиною. І розпочинати його вивчення варто з Празького Граду, який є найбільшим замковим комплексом у світі, розташованим на пагорбі над містом. Це офіційна резиденція президента Чехії, що охоплює велику територію з багатьма важливими історичними будівлями.

Неодмінно завітайте до собору Святого Вітта. Це головний готичний храм Чехії, де коронували чеських королів. В ньому збереглися численні релігійні реліквії, а його вітражі й скульптури нині вважаються шедеврами готичної архітектури. Пройдіться мальовничою Золотою вуличкою з маленькими будинками, де раніше жили королівські стрільці й ремісники, подивіться на архітектурні перлини й неймовірні краєвиди Праги.

Карлів міст та Староміська площа

Карлів міст побудували в 14 столітті на замовлення короля Карла IV. Він прикрашений 30 бароковими статуями, що зображують святих і релігійні сцени. Особливої уваги варта статуя святого, з якою пов'язана легенда про Яна Непомуцького, який загинув через відмову розкрити таємницю сповіді королеви. Це прекрасна локація для того, щоб споглядати місто. Пройдіться ним, щоб насолодитися старовинною атмосферою та неповторними видами на Влтаву й Празький Град.

Вас неодмінно покличе Староміська площа – серце Старого міста і одна з найпопулярніших туристичних зон Праги. Тут розташовано кілька важливих історичних пам'яток:

  • Астрономічний годинник – старовинний механізм, встановлений у 1410 році, на якому кожну годину показують мініатюрні фігури апостолів та інші елементи.
  • Церква Діви Марії перед Тином – величезний готичний храм із двома вежами, що домінують над площею.
  • Пам’ятник Яну Гусу – монумент на честь реформатора та борця за свободу віросповідання.

Це місце поєднує середньовічну архітектуру з бурхливим життям сучасного міста. Площа оточена старовинними будівлями, ресторанами й кафе, що робить її чудовим місцем для прогулянок.

Вацлавська площа, Петршин пагорб і Петршинська вежа

Вацлавська площа відігравала важливу роль в історії Чехії. Тут відбувалися важливі політичні та соціальні події, включаючи Оксамитову революцію 1989 року. Площа є осередком ділового та культурного життя міста. На ній знаходиться Національний музей – грандіозна споруда, де зберігаються величезні колекції експонатів – історичні, археологічні, природознавчі та мистецькі. На вершині ж пагорба стоїть кінна статуя - пам'ятник святому Вацлаву. Це одне з ключових місць, яке поєднує давню історію з сучасним життям Праги. Крім того Вацлавська площа є популярним вибором для покупок і прогулянок.

На захід же від центру Праги знаходиться Петришин пагорб – зелена зона, чудове місце для відпочинку й прогулянок, з якого відкриваються неймовірні види на місто. На вершині пагорба розташована Петршинська вежа висотою в 63 метра, яку часто порівнюють з Ейфелевою вежею в Парижі. Вона відкрита з 1891-го року й має гарний оглядовий майданчик, звідки можна побачити всю Прагу та навколишні пейзажі.

Петршин пагорб – місце, де можна насолодитися природою та навколишніми краєвидами. А ще, там є дзеркальний лабіринт, що приваблює відвідувачів будь-якого віку. Це чудова локація для дітей та дорослих. Прага – місто, що не може не подобатися.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Налаштування реклами в Google Shopping для інтернет-магазинівНалаштування реклами в Google Shopping для інтернет-магазинів16:24 22.09.2024

    Google Shopping – сервіс, який пропонує компаніям підвищити їх пізнаваність шляхом демонстрації товарів безпосередньо в результатах пошуку, охоплюючи реально цільову аудиторію з найпопулярнішої в Україні пошукової системи.

  • За запчастинами для мобільних телефонів — до LCD-GSMЗа запчастинами для мобільних телефонів — до LCD-GSM12:54 20.09.2024

    Важливість і значення таких мобільних пристроїв, як смартфон та планшет, важко переоцінити. У разі їх поломки ми залишаємося без зв’язку, записника, важливих контактів, безцінної інформації та в певному сенсі навіть без робочого місця.

  • Как купить авто из США? 5 советов по выбору б/у автомобиля от Day DriveКак купить авто из США? 5 советов по выбору б/у автомобиля от Day Drive22:42 19.09.2024

    Покупка б/у автомобиля - это отличный способ сэкономить деньги, но, как и при любой покупке, есть риски. Чтобы избежать проблем, связанных с покупкой подержанного автомобиля, нужно следовать нескольким советам.


купить телефон в Одесі, Україна