За перше півріччя хакери викрали криптовалюту на $1,38 млрд

15:08, 06.07.2024

Сума вкраденої за першу половину 2024 року криптовалюти за допомогою зломів систем і мережевих експлойтів більш ніж подвоїлася порівняно з аналогічним періодом минулого року та становила $1,38 млрд. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на інформацію від компанії TRM, що спеціалізується на блокчейн-аналітиці.

Близько 70 % усієї вкраденої кіберзлочинцями криптовалюти припали на п'ять найбільших атак. Як і в попередні роки, значна частина всіх коштів була викрадена в результаті невеликої кількості великих інцидентів. Водночас сума викрадених цього року цифрових коштів виявилася меншою за рекордні $2 млрд, які було вкрадено за перші шість місяців 2022 року. 2024 рік також виявився знаменним рекордними котируваннями криптовалют - востаннє таке спостерігалося в другій половині 2021 року. Високі ціни сприяють збільшенню обсягів крадіжок криптовалют, роблять висновок аналітики.

Найпоширенішими способами крадіжки цифрових активів виявилися несанкціонований доступ до закритих ключів і мнемонічних seed-фраз, за допомогою яких відкривається доступ до криптогаманця. Найбільшу цього року атаку було здійснено на японську криптобіржу DMM Bitcoin - унаслідок інциденту викрали понад 4500 токенів на суму понад $300 млн. Подробиці про цю атаку досі невідомі.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна